Vi kan sige det helt kort. Ja!

Hos YogaHuset Esbjerg har vi et ugentligt yogahold kun for mænd undervist af Henrik Friis. Vi kalder holdet “Yoga for mænd”. Alle mænd er selvfølgeligt også velkomne på vores øvrige yogahold i YogaHuset, men vi har valgt at lave et rent herrehold, fordi vi oplever at rigtig mange mænd ønsker at komme i gang med at dyrke yoga, men er tilbageholdne, og frygter at ende som ene hane i kurven på et hold fyldt med kvinder. Og ja, det er ingen hemmelighed at kvinder er dominerende på yogaholdende i det meste af den vestlige verden. Men sådan har det ikke altid været. I yogaens hjemland indien, har yoga faktisk været næsten udelukkende forbeholdt mænd i flere tusinde år. Hvorfor kvinderne har taget over i den vestlige verden, ved vi ikke. Men vi ved, at mænd er lige så kvalificerede til at lave yoga som kvinder, og har lige så stor gavn og glæde af at starte en yogapraksis.

Yoga for mænd

Der findes mange forskellige former for yoga. På holdet yoga for mænd vil yogaformen være overvejende dynamisk med bevægelse i stillingerne og være stærkt inspireret af kundalini yoga, men der vil også indgå dybe stræk fra yin yoga. Friis tager desuden yogastaven i anvendelse under yogastillingerne. Yogastaven hjælper kroppen til at komme helt ud i de rette vinkler i stillingerne og er for mange et dejligt håndgribeligt element i yogaundervisningen, som involverer hænderne. Stillingerne styrker bla. din kernemuskulatur, strækker nervebanerne og giver dig øget udholdenhed fysisk som psykisk samt øget almen velvære. Du lærer at slappe mere af og får generelt en meget bedre kropsbevidsthed og balance.

Herre yoga   IMG_2731 (1)

Tennisbolde indgår som et fast element i undervisningen. Friis bruger nemlig tennisboldende til at arbejde med trykpunkter i bindevævet. Vi trykker og ruller boldene under fødderne og andre steder på kroppen. Boldenes tryk masserer bindevævet, som er følelsernes hukommelse, og ved en ren fysisk tilgang, kan disse tryk og rul frigøre gamle følelsesmæssige spændinger i kroppen og sindet. Spændinger som bliver sluppet både fysisk og psykisk. Når frigørelsen sker, ånder vi igennem den uden at skulle hverken analysere eller granske os selv. Du giver ganske enkelt slip, og bliver lettere og friere.

IMG_2756 (1)

Dyb afslapning til Gong er også en fast del af programmet. Gongafslapning stabiliserer og styrker  nervesystemet og hjælper dig til at komme i en meget dyb og meditativ afslapning. Det parasympatiske nervesystem balanceres og din generelle evne til at komme ned i gear og slappe af bedres. Oplevelsen er storslået. Det er ganske enkelt noget, der skal prøves! Friis spiller på gongen. Du ligger på ryggen og slapper af. Det er ren luksus.

Er du i tvivl om yoga for mænd er noget for dig, så meld dig til på hjemmesiden, men vælg “betaling med mobilepay eller bankoverførsel”, når du tjekker ud. Så kan du nemlig vente med at betale til efter første yogatime. Hvis det skulle vise sig ikke at være noget for dig, annullerer vi blot din tilmelding og du betaler ikke noget.

Tilmelding her