Kundalini Yoga

  • Mandagshold: 13. januar – 23. marts i alt 9 gange
    Mandage kl. 18.30-20. (Ingen træning 10.+17. februar)
    Lukket for tilmelding

Underviser: Helle Nissen

Tilmelding

Her kan kan du tilmelde dig og betale via 1 eller 3 rater. Hvis ikke du kan komme alle gange, kan du i stedet købe et klippekort på 5 klip og droppe ind på holdet. Klippekort købes på stedet og er kun gyldig til og med juni 2020.

 

Tilmelding offline til Helle på sms 31502002.

 

Om kundalini yoga

Kundalini yoga er en dynamisk yogastilart, som særligt styrker og balancerer nervesystemet. Åndedrættet er en væsentlig del af yogaen, og vil altid være koordineret med bevægelserne. Kundalini yoga egner sig glimrende til nybegyndere, da stillingerne ikke kræver den store smidighed og alle kan være med uanset niveau. Intensitetsniveauet ligger dog typisk på middel til over middel, og hvis du ønsker en yogaform, med lavere intensitet bør du istedet overveje MediYoga, som er den mere skånsomme udgave af kundalini yoga.

Kundalini yoga er kendt for sine meditationer med dynamisk chanting, hvor vi bruger lyden og bevægelsen til at skabe udvikling, harmoni og balance i nervesystemet. Disse meditationer har en overraskende kraftfuld effekt på både krop og sind, og du vil hurtigt kunne mære en positiv effekt.

Afslapningerne foregår med gong bad, hvor du først bliver guidet i dyb afspænding og derefter badet i lydens vibrationer. En skøn og meget healende oplevelse hver gang.

Temaer i undervisningen

Vi genopbygger kroppens vitalitet, ved at opløse gamle blokkeringer i energisystemet og arbejde med nervesystemet, så du kan optage og mere effektivt distribuere prana og vitalitet i hele dit energisystem. Mentalt arbejder vi med fokus på at skabe frihed fra gamle tale, tænke og føle mønstre, som begrænser vores sjælskontakt og glæde i livet.

Vi vil ofte i undervisningen arbejde ud fra forskellige temaer, hvor du via yoga og meditationsøvelser, får nogle nye vinkler på specifikke emner. Helle bruger kroppen og fokusøvelser, til at guide dig til en dybere selvindsigt, og er fantastisk til at skabe de helt rette trygge rammer, hvor du med større lethed kan gå på opdagelse indad i dig selv.

Chanting, gong og lyden af yoga

Kundalini yoga er kendetegnet ved lyd. Og netop lyden giver Kundalini yoga en helt anden dybde og effektivitet i forhold til mange andre yogaformer. Lyden har evnen til at tage os ind i os selv på en abstrakt måde. Lydens vibrationer eksisterer både i og uden for dig selv, og lydbølgerne fra gongerne, forplanter sig fysisk i din krop og skaber balance på celleplan, og når vi selv laver lyd og chancer mantra, så bliver vi aktive medskabere af vores egen virkelighed, og kan via vibration og lyd aktivt ændre vores fysiske hjerne og hele nervesystemet. Og så er lyden noget der samler os i fællesskabet. Når du først har vendet dig til at åbne munden, så opdager du hurtigt at der opstår en helt særlig styrkende og opløftende fælleskabsfølelse når vi chanter sammen. Og fællesskab har vi alle sammen brug for. Det er faktisk et af de områder, hvor mange af os er i stor lidelse. Fordi vi er alene. Lyden samler os.

Første gang du kommer, vil du formentlig være lidt overvældet af alt det nye. Og du skal lige vende dig til at vi sammen bruger stemmen. Måske er du ikke vandt til at høre din egen stemme, eller bryder dig ikke om det. Det betyder intet! Vi arbejder med vores kropsresonans og med at frigøre kropsspændinger netop gennem stemmen. Dit forhold til din egen stemme er måske faktisk NETOP også en af de negative historier, som du er vandt til at fortælle om dig selv, og som har dybere indvirkning på dit liv, end du aner. Din stemme er ikke blot lyden af din stemme, men også dit udtryk og input her i verden. Der hvor du manifesterer dine drømme ønsker og mål i livet. Hvis du ikke kan lide at høre din stemme, så vil du opleve blokkeringer på disse områder også. Så kom! Kom og få en lang række storslåede og virkeligt transformerende yogaoplevelser, som kommer til at skabe varig postiv forandring i dit liv. Kundlini yoga går dybere end alle andre yogaformer, da vi ikke kun arbejder fysisk men i høj grad også har et psykisk fokus.

Prøv Kundalini Kriya for elevation online med Helle

Det skal understreges at Kundalini yoga serierne kan være meget forskellige. Her kan du prøve kriya for elevation som opløfter bevidstheden og balancerer nervesystemet og booster din energi og vitalitet. Videoen er filmet live i Helles underisning og giver et godt indblik i energien i en yogaklasse.

Underviseren
Underviser på holdet er Helle Dayal Kaur Nissen, som er internationelt kendt og elsket for sin evne til virkeligt at investere sig selv i sin undervisning. Helle formår at skabe et helt særligt empatisk rum og fællesskab, hvor du kan slappe af og være dig selv. Hun er både inspirerende, favnende, lattermild, jordnær og dybt spirituel og deler kærligt og gavmildt ud af sine egne erfaringer og visdom. Helle er i øvrigt en dygtig gong- og klangterapeut og bruger sine evner inden for akustisk lydterapi i yogaundervisningen, hvor både gonger og syngeskåle indgår.

Yoga for alle
Du er også velkommen på dette yogahold, hvis du er gravid eller hvis du er syg og har brug for særlig hensyn. Helle tilpasser undervisningen så alle kan være med på en tryg og sikker måde. Giv blot Helle besked, hvis du har særlige hensyn.

Mere Kundalini yoga med Helle

Her kan du se et eksempel på en aktiv meditation i kundalini yoga. Det er en meditation, som vender energien fra negativ til positiv.