MediYoga – Medicinsk Yoga med særligt hensyn

MediYoga er medicinsk yoga særligt tilpasset dig med fysiske udfordringer og begrænsninger grundet forskellige former for skader eller sygdom og stress. De fleste yogaøvelser kan laves på en stol, hvis man har svært ved at sidde på gulvet.

Næste periode og tider: 

Pris: 1200 kr. for hele perioden for et hold.

Tilmelding: Online tilmelding via 1 eller 3 rater via ovenstående link, eller til Helle på sms til 31502002 eller via e-mail: helle@yogahuset-esbjerg.dk for samlet betaling via Mobilepay.

Optag på holdet: Vi kører med løbende optag så frem der stadig er plads på holdet efter påbegyndt ny periode. Begynder du efter opstart og vi har plads, betaler du samlet for resten af perioden med taksten 100 kr. pr. gang.

Kontakt Helle hvis du ikke kom med fra start på helle@yogahuset-esbjerg.dk

Drop inn: Hvis der er plads på holdet kan du deltage som drop inn for 120 kr. pr. gang. Tilmelding pr sms til helle på 31502002.

Underviser:
Underviser på holdet er Chanette Hundebøll som er uddannet pædagog og certificeret MediYogainstruktør og børneyogalærer. Chanette er selv fleksjobber og har førstehåndskendskab til hvordan en yogapraksis kan gøre en forskel i en udfordret hverdag. Chanette har dyrket kundalini yoga år gennem flere år, og har en blid, dejlig og naturlig tilgang til de mennesker hun arbejder med.


Medring:
Kom i tøj, som du har fri bevægelighed i. Vi har alt hvad du skal bruge i yogaudstyr. Det kan være en god idé at have en drikkeflaske med vand med.

Om MediYoga

Hver yogatime starter med lange dybe vejrtrækninger, der bl.a. skaber ro, forbedrer blodcirkulationen, forhindrer ophobning af kolesterol i blodet, løsner slim og er smertelindrinde.

Derefter laver vi yogaøvelser, gongbad og afslutningsvis en meditation. Her under kan du se hvad programmet kan indeholde:

 • Vi strækker, bøjer og løfter musklerne, hvilket skaber styrke, udholdenhed og større fleksibilitet.
 • Vi styrker musklerne i ryg, arme og ben, styrker hjertet, skaber balance mellem højre og venstre hjernehalvdel, styrker nervesystemet, styrker fordøjelsen og påvirker immunforsvaret og hormonbalancen.
 • I øvelserne arbejder vi med de 3. nedre chakra der handler om vores grundlæggende behov, jordbundenhed, sikkerhed og livsvilje. Relationen til os selv og andre og vores kraft og viljestyrke.
 • Vi afslutter programmet med gongbad og en meditation.

eller:

 • Vi flekser rygsøjlen på flere forskellige måder, drejer i ryggen, laver øvelser for skuldrene og laver nakkeøvelser.
 • Vi styrker i dette program musklerne i  hjertet, åndedrættet, maven, ryggen, nakken og skuldrene.
 • Øvelserne løsner op for spændinger i nakke, skuldre, ryg og hofter.
 • Vi arbejder med øget fleksibilitet, udholdenhed, nervesystemet, fordøjelsen og påvirkning af immunforsvaret og hormonbalancen.
 • Vi arbejder med rod chakra, seksual chakra, navle chakra, hjerte chakra og hals chakra, der handler om grundlæggende behov, jordbundenhed, vores kraft og viljestyrke, kærlighed til og selv og andre, vores kreativitet og kommunikation både udadtil og med dig selv.
 • Vi afslutter programmet med gongbad og en meditation.

Om MediYoga

MediYoga er medicinsk yoga udviklet i et professionelt samarbejde med det svenske sygehusvæsen, og er særligt tilpasset de fleste fysiske og psykiske begrænsninger.  Er du helt rask, kan MediYoga hjælpe dig med at opnå større bevidsthed, stabilitet, ro og harmoni. MediYoga har nydt stor fremgang, fordi den knytter urgamle holistiske redskaber sammen med moderne lægevidenskab. Sundhedsvæsnet er dygtig til akut medicin, og MediYoga er et komplet filosofisk system, som søger at støtte vores egen heling. Yogaundervisningen bygger på teknikker fra kundalini yoga, og består af blide dynamiske yogaøvelser, åndedrætsøvelser, afslapning og meditation. Du kan udføre øvelserne på yogamåtten eller siddende på en yogastol. Øvelserne løsner op for spændinger i ryg, skuldre og nakke, og nervesystemet balanceres og genoprettes. Via åndedrætsteknikker, lærer du dels at slappe af og frigøre spændinger og stress i kroppen, samt at trække vejret mere hensigtsmæssigt, så du får mere ilt og energi rundt i kroppen. De meditative teknikker, hjælper dig til at få ro i tankerne, opbygge større robusthed og rydde op i underbevidstheden og slippe negative mentale mønstre. Medicinsk yoga er særligt velegnet til personer med:

 • Dårlig ryg
 • Nedsat bevægelsesfunktion
 • Kroniske smerter
 • Åndedrætsbesvær
 • Forhøjet blodtryk
 • Let depression
 • Stress
 • Søvnbesvær
 • Udbrændthed

Alle er meget velkomne på holdet uanset erfaring med yoga. Du er også meget velkommen på holdet, hvis du er rask, men blot vil gå på et yogahold med lav intensitet.

Gongterapi

Chanette bruger gongen til frekvensterapi under afslapningen. Gongen sender balancerende frekvenser gennem rummet, som går ind på celleplan og genopretter nervesystemet og giver en dybere afslapning.

Forskning

Evidens er påkrævet for at arbejde inden for sundhedsvæsnet, hvor der skal være dokumentation for, at det virkelig fungerer. I samarbejde med Karolinska Institutet, Danderyds Sjukhus, Karolinska Sjukhuset og andre institutioner gennemføres der regelmæssigt nye studier, som giver medicinsk dokumentation for, hvorfor MediYoga fungerer så godt. I et offentliggjort studie fra 2013 på Karolinska Institutet sammenlignes MediYoga, traditionel sygegymnastik og besøg hos en ryg- specialist. Resultatet dokumenterer, at MediYoga er den mest omkostningseffektive metode mod uspecificerede rygsmerter.

Spørgsmål vedr. holdet rettes til mail info@yogahuset-esbjerg.dk.